Skip to main content

Stellenbosch, kohvikud ja piknikud

Oleme pärast pikka lennusõitu jõudnud Istanbuli lennujaama. Üleliigset 5 tundi veetsime rahulikus lounge'is, kus saame nii puhata kui ka näksida. Ja siin on uskumatult kiire Internet.

Saan lähemalt kirjutada meie viimasest täispikast päevast LAV-is ehk 27. jaanuarist.

Plaanis oli aega veeta Stellenboschis. Seal lähedal olevas Boschendali veinifarmis oli meil broneeritud ka piknik, millest Cape Town Magazine kirjutas.

Teel Stellenboschi põikasime läbi ühest röstikohast, millel olid kõrged reitingud. Armsa kohviku asemel leidsie eest aga Tehnopargis asuva kohalike seas populaarse ja asjaliku kohviputka, mis pakkus küll head kohvi kaasa ostmiseks, kuid mitte head atmosfääri selle kohapeal nautimiseks. Üldse pakutakse igal pool espresso põhjal itaaliapäraseid kohvisid. Järgmisesse arenguetappi kohvikultuuris, kus eelistatakse puhtaid ilma piimata maitseid, ei ole veel vähemalt Cape'i läheduses jõutud.

Stellenboschis avastasime juhuslikult ühe eriti toreda kohviku. Selle omanik juba kaugelt meie vaimustust nähes, tegi meile seal tuuri. Neil röstitakse ube klientide silme all, lisaks on neil seal pagarikoda, mis varustab ka lähedalolevaid hotelle, kohapeal vinnutatakse liha ning valmistatakse jäätist. Ja kõik väiksed töökojad asusid armsa kohvikuatmosfääri keskel. Lubasime hiljem tagasi tulla.



Stellenbosch jättis meile väga hea mulje - väike linnake täis galeriisid ja kohvikuid. Lisaks on seal muljetavaldav ülikooli kampus, kus samuti ringi jalutasime ja akadeemilist õhku sisse ahmisime.

Piknik Boschendalis meid aga väga ei rõõmustanud. Meid pandi istuma laua taha, mida teenindas kõige kobam teenindaja maailmas. Kui üldiselt on siin lausa ülihea teenindus, siis see veinilossis töötav poiss ei osanud isegi veini valada. Kui me ei oleks õigeaegselt "stop" ütlenud, olekski ta veiniklaasi ääreni täis valanud. Ja üldsegi, kes peab piknikku laua taga? Sõime ja lahkusime suurema muljeta ning tellitud vein meile ka ei maitsenud. Vot nii pipsiks oleme siin veinide osas muutunud. ;)

Tuju parandamiseks suundusime leitud kohvikusse kohvi, kooki ja kohalike lehti nautima.




 Õhtul jalutasime veel Gordon Bay rannikul ning põikasime Thirsty Oystersisse, kus mekkisime austreid. Mina maitsesin ainult ühe...


... aga sellest piisas, et kogeda kõige hullemat toidumürgitust, mis mul eales olnud on. Õudus kestis terve öö ja hommikuks olin omadega päris läbi. Andres oli aga terve öö Googeldanud minu seisundi kohta ning valmis iga hetk kiirabi kutsuma. Õnneks seda ei läinud vaja. Ka Andres ei olnud päris terve, kuid tema põdes tunduvalt kergemalt.

Äralennupäeval, 28. jaanuaril palusime hotellilt tunnike pikendust välja registreerimiseks, et pikemalt kosuda ning siis jätkasime oma plaanitud tegevusi. Kuna lend oli alles kell 6 õhtul, siis sõitsime Kirstenboshi rahvusparki, kus meile oli esimene kord väga meeldinud. Seal saime lõpuks oma soovitud pikniku - puu all vilus piknikutekil imelist vaadet nautides. Ainult menüü oli kergem kui muidu: riisileivad, banaanid, mahl ja vesi. :)

Comments

Popular posts from this blog

Tina valamise saadused 2009. aastaks

Mina: 1) * merineitsi või tüdruk lehvitab kai pealt rätiga (erinevad maailmad; armastus ja lahkumine) * päkapikk või pikkade juustega peenike tüdruk 2) * sõrmkübar või läki-läki (hakkan käsitööd tegema) 3) * koer - (sõprus) * mees põlvitab lilledega * korall (reisimine) 4) * lumelaudur või suusataja * tantsija Emme: 1) * kaelkirjak ja merihobu * kaelakee või lint Hanna-Grete: 1) * lint ja kurikas 2) * pulmakellad * rase naine * kala * päkapikk

Pidu sinus eneses

Kui sul elus on vedanud ja sa oled noore mehena elanud Pariisis, siis jääb ta sinuga, kus sa ka oma ülejäänud elupäevad veedad, sest Pariisis on pidu sinus eneses. Ernest Hemingway ühele sõbrale, 1950 Pariisile ei tule iial lõppu, ja iga inimene, kes seal on elanud, meenutab teda omamoodi. Me pöördusime alati sinna tagasi, ükskõik, kes me olime, ükskõik, kuidas Pariis oli muutunud, ükskõik, kui raske või kui kerge sinna oli pääseda. Pariis oli alati seda väärt ja ta tasus sulle kõige eest, mida sa talle iganes andsid. Ent selline oli Pariis nendel ammustel päevadel, kui me olime väga vaesed ja väga õnnelikud. Pidu sinus eneses, Ernest Hemingway

drawing

/---/ If you took a bunch of kids and taught them to play the violin at the age of 4 or 5 after a couple of years some of them developed perfect pitch, and in all of those cases their brain structure had changed. /---/ I believe drawing changes the brain in the same way as the search to create the right note changes the brain of a violinist. Drawing also makes you attentive. It makes you pay attention to what you are looking at, which is not so easy. Photo by  Taru Huhkio  on  Unsplash Milton Glaser "10 things I've learned" http://miltonglaser.com/pages/milton/mg_index.html