Skip to main content

Esmaspäev, 18.01.16

Ärkasime, pakkisime ja jätsime hüvasti meie Cape Towni peatuspaigaga, toreda külalistemajaga Man and Tree House turvalises Waterkanti rajoonis. Seda veab Quebeci kanadalane Stephan, kes ametilt oli hoopis kokk, koos oma poiss-sõbraga.

Kõigepealt sõitsime V&A Waterfronti hommikust sööma. Kuna ilm oli endiselt superpalav, siis meid kohe tõmbas taaskord kaubanduskeskuse poole. Vaja oli leida peakatted ja Andresele päikeseprillid. Peale mõningast otsingut leidsime me kõik vajaliku ja rohkemgi veel.


Nägu varjutavat kübarat oli mulle vaja selleks, et ma ei peaks näkku mõnda aega päikesekreemi panema. Nimelt olen ma siin olles lööbe saanud. Nägu on punaselaiguline ja täis väikseid punne. Ma arvan, et see on päiksest, sest-20 kraadisest külmast tulnud põhjamaine nahk ei talu lihtsalt üleöö +30 kraadisesse kuumusesse sattumist.

Edasi viis meie tee Kirstenboschi botaanikaaeda, mis on tõeliselt kaunis ja lopsaka loodusega suur park. Seal on ka see tee, mis puude kohal lookleb, et nende tippe uurida ja mille soovituse ma Pinterestist leidsin. See oli väga nauditav jalutuskäik, kuid minu pettumuseks liiga lühike, ainult 130 meetrit. Äge mõte sellegi poolest. Rajati see alles hiljuti 2013/2014. aastal.

Andres avastas ka botaanikaaia matkaradu sel ajal, kui mina oma paistes jalgu sirutasin ja puu vilus pikutasin. Minu kogukus annab aina rohkem tunda: iga natukese aja tagant on vaja puhata.









Pargist võtsime suuna Paarli poole, kus ootas meid ees imekaunis ja luksuslik külalistemaja künka jalamil. Meil on suur rõdu vaatega linnale, suure vannitoaga ühendatud magamistuba ning hoovis linnavaatega bassein. Jei!



Ainus miinus on see, et põlengu tagajärjel on pool linna, kaasa arvatud meie hotell ilma elektrita juba 10 tundi jutti. Kuna pimedas hotellitoas polnud midagi teha ja me polnud peale eilse õhtusöögi jääkide midagi söönud, otsustasime linna valgust ja toitu otsima minna. Ka all-linnas oli piirkondi, mis olid ilma elektrita, kuid peale tiirutamist õnnestus meil leida üks grillikoht wifiga. Seega saime ka homseks plaanid tehtud.

Tagasi hotellis imetlesime erilisi lampe, mis ilma elektrita töötasid ja meie elu lihtsustasid.



Muide, kas mäletate, et vingusin, et Kaplinnas oli nii palav. Palju õnne mulle, hotelliomaniku Kristieni sõnul oli Paarlis olnud päeval kraade lausa 10 võrra rohkem, ulatudes 40ni. :o

Oh, elekter tuli tagasi! (23:37) 

Comments

Popular posts from this blog

Tina valamise saadused 2009. aastaks

Mina: 1) * merineitsi või tüdruk lehvitab kai pealt rätiga (erinevad maailmad; armastus ja lahkumine) * päkapikk või pikkade juustega peenike tüdruk 2) * sõrmkübar või läki-läki (hakkan käsitööd tegema) 3) * koer - (sõprus) * mees põlvitab lilledega * korall (reisimine) 4) * lumelaudur või suusataja * tantsija Emme: 1) * kaelkirjak ja merihobu * kaelakee või lint Hanna-Grete: 1) * lint ja kurikas 2) * pulmakellad * rase naine * kala * päkapikk

Pidu sinus eneses

Kui sul elus on vedanud ja sa oled noore mehena elanud Pariisis, siis jääb ta sinuga, kus sa ka oma ülejäänud elupäevad veedad, sest Pariisis on pidu sinus eneses. Ernest Hemingway ühele sõbrale, 1950 Pariisile ei tule iial lõppu, ja iga inimene, kes seal on elanud, meenutab teda omamoodi. Me pöördusime alati sinna tagasi, ükskõik, kes me olime, ükskõik, kuidas Pariis oli muutunud, ükskõik, kui raske või kui kerge sinna oli pääseda. Pariis oli alati seda väärt ja ta tasus sulle kõige eest, mida sa talle iganes andsid. Ent selline oli Pariis nendel ammustel päevadel, kui me olime väga vaesed ja väga õnnelikud. Pidu sinus eneses, Ernest Hemingway

drawing

/---/ If you took a bunch of kids and taught them to play the violin at the age of 4 or 5 after a couple of years some of them developed perfect pitch, and in all of those cases their brain structure had changed. /---/ I believe drawing changes the brain in the same way as the search to create the right note changes the brain of a violinist. Drawing also makes you attentive. It makes you pay attention to what you are looking at, which is not so easy. Photo by  Taru Huhkio  on  Unsplash Milton Glaser "10 things I've learned" http://miltonglaser.com/pages/milton/mg_index.html